Certificering

De FNOI heeft twee certificeringstrajecten ontwikkeld:

  • Erkenningsregeling OPK voor professionele en duurzame inzameling en verwerking van oudpapier en karton.
  • Certificeringsregeling CA+ voor betrouwbare en duurzame archief-, data- en productvernietiging.

Erkenningsregeling OPK

De Erkenningsregeling OPK is een praktische en branchespecifieke certificeringsregeling. Hiermee wordt de zorg voor milieu, veiligheid en arbeidsomstandigheden in de bedrijfsvoering geborgd.

Certificering op basis van de OPK certificeringsregeling is een voorwaarde voor het FNOI lidmaatschap.

De OPK certificering is verplicht gesteld voor ondernemingen die zich willen aansluiten bij de Stichting PRN om uitvoering te kunnen geven aan het Papierverzelconvenant.

Meer informatie over de Erkenningsregeling OPK vindt u hier


Certificeringsregeling CA+

De Certificeringsregeling CA+ is ontwikkeld voor gespecialiseerde ondernemingen die zich bezighouden met archief-, data- en productvernietiging. Ondernemingen die kunnen aantonen dat zij een gesloten en veilig vernietigingsproces hanteren, komen in aanmerking voor het CA+ certificaat. De certificering bestrijkt het gehele proces van het vertrouwd inzamelen, transporteren en opslaan tot en met de uiteindelijke vernietiging van het vertrouwelijke materiaal.

Meer informatie over de Certificeringsregeling CA+ en de gecertificeerde vernietigingsbedrijven vindt u op de CA+ website.

 

Erkenningsregeling OPK

Zodra u onderstaande gegevens invult en op 'versturen' klikt krijgt u een link naar de pdf te zien. 

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden *

Certificeringsregeling CA+

De Certificeringsregeling CA+ is speciaal ontwikkeld voor ondernemingen die archief- en data vernietigen. Ondernemingen die kunnen aantonen dat zij een gesloten en veilig vernietigingsproces hanteren, van het inzamelen, transporteren, opslaan tot het vernietigen, komen in aanmerking voor het CA+ certificaat.

Maak kennis met onze leden