Nieuws

Wij houden onze leden graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de oudpapier branche, daarom geven wij regelmatig nieuwsberichten uit.

De papieren FNOI INFO verschijnt 2x per jaar in een oplage van meer dan 500 exemplaren en met 16 pagina's interviews en lezenswaardige artikelen. Positief nieuws over de rol van de papierketen in de Circulaire Economie.  In gedrukt format zal de FNOI INFO niet alleen bij de ondernemingen in de oudpapierbranche en recyclingketen op de mat vallen. Zij zal ook worden toegezonden aan organisaties in omliggende branches, alsmede landelijke en regionale beleidsmakers, en politici. De digitale versie vindt u in onderstaande overzcht. 

Interview voormalig tweede kamerlid Erik Haverkort

Erik Haverkort is sinds 18 januari 2022 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Als zelfstandig ondernemer was hij daarvoor werkzaam op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, bouw en ruimte.

Zorgen om de klimaatverandering

Het zijn roerige tijden. De zorgen om de klimaatverandering worden steeds serieuzer net als de roep om actie.

Lennert Vermaat nieuwe directeur FNOI

De leden van de FNOI, de brancheorganisatie voor de oudpapierbranche, hebben in hun Algemene Ledenvergadering op 6 december Lennert Vermaat benoemd tot nieuwe directeur van de FNOI.

De nieuwe FNOI INFO is verzonden! Heeft u de wintereditie al gelezen?

De nieuwe FNOI INFO is verzonden! Heeft u de wintereditie al gelezen?

Op 'International E-waste Day’ aandacht voor groeiend probleem van elektrisch afval

Elektrische apparaten, accu’s en batterijen niet weggooien maar apart inleveren

FNOI INFO zomereditie 2023

Heeft u de FNOI INFO Zomereditie al ontvangen?

European Recycling Conference

Dit jaar zal de ERC in samenwerking met DENUO, de Belgische Afval en Recycling Federatie, op 28 september plaatsvinden in het prestigieuze De Warande in Brussel.

25 maal opnieuw gerecycled

De Technische Universiteit van Darmstadt (DE) heeft in 2021 een onderzoeksrapport gepubliceerd over de recycling van golfkarton. Daaruit is gebleken dat papier voor golfkarton 25 keer kan worden gerecycled, zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies.