BIR Congres Amsterdam

Op 24 en 25 oktober vond in Amsterdam het congres van de wereld recycling organisatie BIR plaats.

 

Papyrus Award voor Heiman Bollegraaf

Tijdens de vergadering van de Paper Division van de BIR vond de uitreiking plaats van de Papyrus Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf of persoon die veel voor de papierrecyclingbranche betekent.
Dit keer werd de prestigieuze prijs uitgereikt aan Heiman Bollegraaf voor zijn grote verdiensten voor de (papier)recyclingbranche.

Gefeliciteerd Heiman! Deze prijs is zeker verdiend.

 

‘Quality first…’

Onder bezielende leiding van Mark Mijnster van Papermarketing vond tijdens de Paper Division een paneldiscussie plaats over de ontwikkelingen in en op de markt.

Euro-Texaan Wade Schuetzeberg van ACN Europe vroeg aandacht voor de op te zetten ‘Quality First’ Campagne. Doelstelling is het verbeteren van de kwaliteit van de oudpapierinzameling om er gezamenlijk voor te zorgen dat al het zgn substandard papier uit de markt wordt gedrongen. Algeheel streven moet zijn om al het papier uit de EU te laten voldoen aan de EN643 kwaliteiten met maximaal 1,5% verontreiniging. De gehele Europese keten inclusief de gemeenten die in de regel verantwoordelijk zijn voor de inzamelmethoden moeten verantwoordelijkheid nemen om optimale recycling mogelijk te maken.

Diverse sprekers benadrukten opnieuw dat EVOA-controles zich moeten richten op de kwaliteit van het verscheepte oudpapier en niet wie in welk vakje van begeleidingsdocument De Annex VII staat. Ook was er de gezamenlijke oproep tot één interpretatie van de Europese EVOA Verordening door alle lidstaten in plaats van 28 verschillende interpretaties. Ruim de belemmeringen voor hoogwaardige recycling op!

Gepubliceerd op:   1 november 2016 16371 x bekeken
Categorie:  Algemeen nieuws