Jacob Cats benoemd tot Lid van Verdienste

Aftredend FNOI-voorzitter Jacob Cats is afgelopen donderdag benoemd tot Lid van Verdienste van de FNOI. Gerard Nijssen is hem opgevolgd als voorzitter van de FNOI.

In de Algemene Ledenvergadering van de FNOI op 26 november jl. is Jacob Cats na een voorzitterschap van 9 jaar terug getreden als bestuursvoorzitter en bestuurslid van de FNOI.

De nieuwe FNOI-voorzitter Gerard Nijssen roemde zijn voorganger om de ‘scharnierfunctie’ die Jacob tijdens zijn bestuursperiode van in het totaal 19 jaren heeft weten te vervullen. Een scharnierfunctie tussen fabrieken, geïntegreerde oudpapierondernemingen en vrijhandel die Jacob als grondstofleverancier van een relatief kleine fabriek met een veel groter tonnage als geen ander kon en wist te vervullen.
“Jij kende alle spelers en wist en weet precies waar de belangen en gevoelens liggen. Dat binden is jouw kracht”, zo roemde Gerard zijn voorganger.

Vervolgens maakte Nijssen bekend dat vanwege diens bijzondere verdiensten voor de oudpapier branche en de FNOI in het bijzonder de heer Jacob Cats is benoemd tot Lid van Verdienste. Dit is de hoogste onderscheiding binnen de FNOI. In het bijzijn van Jacob’s echtgenote en kinderen vond de uitreiking plaats van de zilveren legpenning en het certificaat behorende bij het Lidmaatschap van Verdienste.

Ter gelegenheid van het afscheid van Jacob Cats bleek ook nog een speciale editie van de FNOI INFO te zijn vervaardigd. In deze speciale editie halen collega’s, (oud)bestuursleden, relaties en vrienden herinneringen op aan Jacob. Een prachtig bewaarexemplaar waarin ook talrijke parallellen met Jacob’s historische voorganger, de raadspensionaris Jacob Cats, worden getrokken. Als Cambuur fan van het eerste uur werd Jacob tot slot nog in een persoonlijke videoboodschap toegesproken door de trainer van SC Cambuur, Henk de Jong.

    

Gepubliceerd op:  30 november 2015 17102 x bekeken
Categorie:  Verenigingsnieuws