Virol als eerste bedrijf in Noord-Nederland gecertificeerd volgens WEEELABEX-norm

Trots is Virol op de WEEELABEX-certificering die zij deze week als één van de eerste tien bedrijven in Nederland uitgereikt heeft gekregen. Dit betekent dat Virol deze exclusieve certificering in huis heeft om elektronische apparaten te mogen demonteren en verwerken op een verantwoorde en duurzame manier.

WEEELABEX (Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence) is een norm ontwikkeld door een samenwerking van Europese  producenten en verwerkers en beschrijft procedures voor recycling, bewerking en verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. Doel is om zoveel mogelijk grondstoffen op duurzame manier te herwinnen en centraal te monitoren. Virol geeft hiermee eveneens een impuls aan nieuwe werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkt hiervoor nauw samen met Weee Nederland. 

Certificering Virol 

  • Virol B.V. is gecertificeerd voor de demontage van klein huishoudelijke apparaten, specifiek het  demonteren van ICT materialen in diverse stromen.   
  • Virol Metaal B.V. is gecertificeerd voor de demontage en verwerking van groot huishoudelijke apparatuur (met name wasmachines, vaatwassers en wasdrogers).  

De werkwijze die Virol hanteert, leidt ertoe dat ICT materiaal een recyclingpercentage van ruim 99% behaalt. Voor groot huishoudelijke apparatuur is dit recyclepercentage tenminste 97%. Hierdoor zorgt Virol voor een optimaal recycleproces die volgens alle benodigde normen en eisen wordt uitgevoerd.  

Gepubliceerd op:  13 juli 2015 18864 x bekeken
Categorie:  Leden nieuws
Gerelateerde artikelen

Implementatie WEEE-richtlijn risico datavernietiging

De Europese Richtlijn voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur is medio 2012 gepubliceerd. De inzameldoelstellingen gaan fors omhoog.

25 oktober 201319080 x bekeken Algemeen nieuws